FAMP-ASE

  • French
  • English
  • PDF

Școala de vară de la Sibiu

În perioada 14-18 august 2010, a avut loc la Sibiu, Școala de Vară organizată de Facultatea de Administrație și Management Public, din cadrul Academiei de Studii Economice din București, în colaborare cu Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu”.

 

La Școala de Vară de la Sibiu au participat cadre didactice și studenți atât de la Facultatea de Administrație și Management Public, cât și de la Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu”.

 

În cadrul Școlii de Vară, participanții au făcut cunoștință cu membri ai catedrelor din cadrul Academiei Forțelor Terestre: Catedra de Management, Catedra de Administrație Publică și Științe Sociale, Catedra  de Științe Militare, Catedra de Științe Tehnice și cu Secția Pregătire Militară Generală, care au prezentat activitatea și specificul fiecărei catedre în parte. Prin cursurile pe tema securității naționale, prin dezbaterile care au avut loc participanții au fost familiarizați cu mediul militar.

 

Programul Școlii de Vară a cuprins discuții pe diverse teme cu personalități militare și civile, activități recreative, vizite la obiectivele turistice din zonă (Complexul Național Muzeal ”Astra”, Muzeul Brukental, Turnul Sfatului, Biserica Evanghelică, Podul Minciunilor etc.), precum și vizitarea taberei Daia. În această tabără de pregătire militară au fost organizate diferite activități de instruire și recreative.

 

Școala de Vară și-a propus realizarea unui punți de legătură între studenții militari și civili, precum și promovarea rolului și importanței Armatei României. Această Școală de Vară a reprezentat o experiență unică, deoarece a constituit un bun prilej pentru a facilita schimbul de experiență între studenții din mediul civil și militar, precum și pentru a promova învățământul militar în rândul studenților din mediul civil.

 

Album: Școala de vară de la Sibiu