CHESTIONAREChestionar evaluare abandon

 

În cadrul proiectului “Educaţia, şansa noastră pentru viitor”, cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU/91/2.2/S/62447) - Investeşte în oameni!, se intenţionează crearea reţelei interregionale de promovare a parteneriatelor între şcoli, instituţii locale, servicii de ocupare, servicii sociale şi de sănătate etc., în vederea prevenirii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi reintegrarea în educaţie a celor care au părăsit timpuriu şcoală. Completarea acestui chestionar vizează obţinerea unor informaţii importante cu privire la caracteristicile fenomenului de abandon şcolar de la nivel local. Estimăm la 10 minute timpul completării răspunsurilor la întrebările de mai jos. Răspunsurile dumneavoastră sunt confidenţiale, iar rezultatele obţinute sunt esentiale pentru crearea acestei reţele.

Sugestii şi informaţii privind rezultatele acestei analize pot fi obţinute la 0785 03 83 84 sau prin email la office@gedeon.ro.

Partenerii proiectului sunt: Asociaţia "Organizaţia de Dezvoltare a Romilor Social Democraţi din România", Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale-Directia Generală Protecţia Copilului, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Asociaţia Europeană pentru o Viaţă mai Bună şi Coopetape, Cooperativa de Ensino CRL (Portugalia).

 


II. Evaluare abandon scolar


1. Cum apreciati dimensiunea abandonului scolar la nivelul judetului dumneavoastra in randul elevilor de la invatamantul obligatoriu (primar, gimnazial si clasele 9 si 10 de liceu?

Foarte mare
Mare
Moderata
Foarte mica
Mica

2. Exista la nivelul judetului anumite localitati in care fenomenul abandonului este foarte ridicat? Daca raspunsul la intrebarea 2 este Da va rugam sa raspundeti si la intrebarea 3, daca este Nu atunci va rugam sa treceti la intrebarea 4.

Da
Nu

3.

Puteti preciza cateva coletivitati/localitati? (Pentru fiecare colectivitate/localitate se specifica numele urmat de unul din simbolurile O, C sau CO, in functie de situatie: O-ORAS, C-CARTIER DINTR-UN ORAS si CO-COMUNA)

 

ORAS

CARTIER DINTR-UN ORAS

COMUNA


4. Care sunt factorii care determina abandonul scolar (va rugam sa acordati pentru fiecare factor o nota de la 1-cel mai important, la 8-cel mai putin important)?

12345678
Lipsa de interes din partea familiei
Conditiile precare de de locuit
Venituri mici ale familiei
Lipsa de interes a institutiilor statului in combaterea abandonului
Lipsa de interes din partea autoritatilor locale in combaterea abandonului
Distanta fata de scoala
Sistemul de invatamant actual neadaptat nevoilor elevilor
Alti factori (precizati care)

5. In aceasta perioada institutia dumneavoastra desfasoara activitati specifice pentru combaterea abandonului scolar? Daca raspunsul este Nu va rugam sa treceti la intrebarea 9.

Da
Nu

6. Activitatile desfasurate sunt in parteneriat cu alte institutii/organizatii? Daca raspunsul este Nu va rugam sa treceti la intrebarea 8.

Da
Nu

7. Va rugam sa preciza cateva dintre aceste institutii/organizatii:


8. Va rugam sa precizati cele mai importante activitati desfasurate de institutie/organizatie pentru reducerea abandonului scolar:


9. In ce masura institutia/organizatia din care faceti parte este interesata sa fie inclusa in cadrul Retelei ce va fi constituita la nivelul regiunii de dezvoltare pentru combaterea abandonului scolar si reducerea efectelor acestuia?

Nu este interesata
Este interesata intr-o mica masura
Este interesata
Este interesata intr-o foarte mare masura

10. Daca institutia/organizatia dumneavoastra este interesata de participarea in cadrul Retelei regionale, va rugam sa mentionati cum vedeti implicarea dumneavoastra.


11. Enumerati cele mai importante institutii/organizatii care ar trebui sa faca parte din cadrul Retele regionale care va sprijini accesul la educatie grupurilor vulnerabile la abandonul scolar:


12. Cum apreciati ca va evolua abandonul scolar la nivelul judetului in perioada urmatoarea (3-5 ani)?

Va scadea intr-o foarte mare masura
Va scadea intr-o mare masura
Se va mentine la acelasi nivel
Va creste intr-o mare masura
Va creste intr-o foarte mare masura

13. Judetul


14. Tipul unitatii administrativ-teritoriale:

Comuna
Oras
Municipiu

15. Tipul institutiei /organizatiei in care lucrati:

CJ - Consiliu judetean
ISJ - Inspectorat scolar judetean
CCD - Casa corpului didactic
CJRAE - Centrul judetean de resurse pentru asistenta educatiei
DJASPC - Directia judeteana de asistenta sociala si protectia copilului
Primarie/SPAS – Serviciu public de asistenta sociala
ONG - Organizatie non-guvernamentala (Precizati)

Altele (Specificatí)


16. Vă rugăm să completați câteva date despre dumneavoastră

Numele și prenumele

Instituția/Organizația

Localitate

Județ/Sector


17. Sugestiile, comentariile sau observațiile dumneavoastră sunt binevenite!
 

 

Abandonul şcolar constă în încetarea frecventării şcolii, părăsirea sistemului educativ, indiferent de nivelul la care s-a ajuns, înaintea obţinerii unei calificări sau pregătiri profesionale complete sau înaintea încheierii ciclului de studii început.

 

 Powered by JQuarks